top of page

Kapitáni HR oddělení, už máte LXP?

Kapitáni HR oddělení, máte na své palubě pět generací zaměstnanců, od mladých nadšenců po zkušené veterány.


Že to není lehké? Rozumíme. A protože to není jen tak nějaký rekreační výlet, potřebujete se vybavit tou správnou navigační technikou. A co takhle Learning Experience Platform (LXP)?


PROČ PROTŘEBUJETE MODERNÍ PLATFORMU PRO VZDĚLÁVÁNÍ?


Když řídíte loď plnou různorodých námořníků, můžete narazit na několik problémů. Představte si, že vaši mladí námořníci chtějí studovat navigaci, zatímco starší členové posádky se potřebují naučit používat nový software.


Bez LXP byste měli v ruce pouze starou mapu, která už dávno ztratila svou platnost.


Co TO JE LXP?


Learning Experience Platform je jako multifunkční švýcarský nůž pro vzdělávání: poskytuje personalizovaný obsah a sociální učení pro všechny generace zaměstnanců.


Máte štěstí, že v dnešní době existuje LXP, který je jako navigační kompas pro vaši posádku pěti generací!


LXP vs. LMS: CO JE LEPŠÍ?


Představte si LMS jako vyzkoušenou loď, která se drží nad vodou, ale je pomalá a těžkopádná. Ve srovnání s ní je LXP jako rychlý a obratný katamarán, který se přizpůsobuje vlnám a proměnlivým podmínkám na moři.


LXP poskytuje personalizovaný obsah, integraci s externími zdroji a podporuje sociální učení, zatímco LMS dobře pokrývá administrativu a dodržování předpisů.


5 HLAVNÍCH PŘÍNOSŮ LXP PRO VEDENÍ HR

Personalizace:

LXP je jako chytrý kapitán, který zná svou posádku a rozumí jejím potřebám. Platforma umožňuje personalizované učení pro každého zaměstnance podle jeho zájmů, dovedností a cílů. To znamená, že vaši námořníci se učí přesně to, co potřebují pro svůj profesní růst.

Sociální učení:

Je jako námořní hostinec, kde se námořníci setkávají a sdílejí zkušenosti, rady a znalosti. Platforma podporuje spolupráci, diskusi a sdílení obsahu mezi zaměstnanci, což vede k lepšímu zapojení a vytváření firemní kultury.

Flexibilita a škálovatelnost:

LXP je jako elastické lano, které se přizpůsobí zátěži a požadavkům vaší posádky. Platforma může být snadno rozšířena, aby pokryla potřeby stále rostoucího počtu zaměstnanců a zahrnovala nové zdroje a funkce.

Snadná integrace:

Je jako univerzální klíč, který otevírá dveře k nejrůznějším vzdělávacím zdrojům. Platforma se snadno integruje s externími nástroji, jako jsou Coursera, LinkedIn Learning, nebo Sharepoint, což umožňuje zaměstnancům přístup k širokému spektru informací a zdrojů pro vzdělávání.

Měření a analýza:

LXP je jako lodní deník, ve kterém můžete sledovat pokrok a úspěchy vaší posádky. Platforma poskytuje podrobné analýzy a zpětnou vazbu, které vám umožní měřit účinnost vzdělávání a přizpůsobovat strategie podle potřeb zaměstnanců.





JAKÉ KROKY UDĚLAT PŘI VÝBĚRU LXP PLATFORMY


Definujte své potřeby:

Udělejte si jasno, jaké problémy a výzvy chcete řešit pomocí LXP. Máte na palubě mladé námořníky, kteří potřebují rychlé a efektivní vzdělávání, nebo zkušené veterány, kterým chybí sociální učení?

Vyhodnoťte platformy a integrace:

Prozkoumejte různé LXP platformy a zjistěte, která z nich nejlépe vyhovuje vašim potřebám a integruje se do vašeho současného IT prostředí.

Zkuste demo nebo zkušební období:

Vyzkoušejte si demo nebo zkušební verzi, abyste zjistili, jak vyhovuje vašim potřebám a očekáváním.

Vyhledejte reference:

Zkoumejte referenční příběhy od jiných společností, které již LXP používají. To vám poskytne lepší představu o jejich úspěších a potenciálních výzvách při implementaci.

Zvažte podporu a školení:

Ujistěte se, že vybraná platforma nabízí dostatečnou podporu a školení pro vaše zaměstnance, aby se snadno adaptovali na nový systém a dosáhli maximálního užitku z LXP.


TAKŽE


Takže, kapitáni HR oddělení, vydejte se na palubu a užijte si plavbu směrem k novým vrcholům vzdělávání a rozvoje!


S LXP platformou jako svým navigačním kompasem budete schopni řídit svou pětigenerační posádku bezpečně a úspěšně v bouřlivých vodách dnešního trhu.


JEDEN TIP NA ZÁVĚR


Pokud dnes používáte Microsoft Teams, určitě si otestujte LXP platformu, kterou Vám IT již dnes platí. Jmenuje se Viva Learning a je součastí předplatného Microsoft 365.


Víte, že dnes již LxP máte jako součást MS Teams?


Ano, jmenuje se Viva Learning a umožňuje zaměstnancům snadný a efektivní přístup ke širokému spektru vzdělávacích zdrojů, včetně kurzů, školení, webinářů a dalších výukových materiálů.


Obrázek 1: Úvodní stránka v českém jazyce jako součást MS Teams


Viva Learning umožňuje integrovat vzdělávací zdroje z různých zdrojů, včetně LinkedIn Learning, Skillsoft, Coursera a dalších, a poskytuje zaměstnancům jednotné místo, kde mohou najít a přístupovat ke všem těmto zdrojům.


Platforma také umožňuje zaměstnancům sledovat svůj pokrok a vývoj v oblasti vzdělávání a rozvoje.



Obrázek 2: Přehledová stránka vlastního vzdělávání - pohled "Nedávno zhlédnuté"


Viva Learning umí také česky a poskytuje zaměstnancům snadný a efektivní přístup ke vzdělávání a rozvoji, což může vést ke zvýšení jejich dovedností a znalostí a tím i k vyšší produktivitě a výkonu práce.


POJĎTE SI VIVA LEARNING ZPROVOZNIT


Seznamte se se službou Microsoft Viva a požádejte si o financování Viva Workshopu:



CONECTIO je autorizovaný poskytoval metodiky Viva Workshopů v českém a anglickém jazyce. Součástí je příprava včetně vyřízení financování od společnosti Microsoft pro tuto aktivitu.

179 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page