top of page

Jak naložit s AI v praxi HR?

Martina Šmidochová si pozvala dva odborníky, od kterých chce získat praktické zkušenosti, jak si vybírat technologie AI pro HR, aktuální čísla z českého trhu i ukázky nových AI nástrojů pro HR, které Microsoft finalizuje.



Ano, zase je tu buzzword desetiletí. Tentokrát je však setkání určeno pro HR a zaměřeno prakticky. Proto své otázky na vystupující můžete klást již teď během registrace.


Téma je teď zajímavé i tím, že jej máme podložené čísly z trhu. Máme čísla z čerstvého průzkumu od HR z ČR a k tomu i nový Microsoft Work Trend Index.


Několik poznatků takto předem:



HR se zatím do strategie pro AI moc nezapojilo


Hodnotili jsme také míru zapojení HR do tvorby firemní strategie. Většinou HR není ve vůdčí roli.


A to je velká škoda, protože nyní je to historicky poprvé, kdy lidé komunikují se stroji ve svém rodném jazyce a nepotřebují se učit jazyky programovací. U toho by přece HR být již mělo.


Zdroj: Průzkum CONECTIO v období červen až říjen 2023. Otázka na zapojení HR do firemní strategie pro AI.


Zaměstnanci se drží AI pomocníků zuby nehty!


Zaměstnanci se do AI pomocníků zamilovali! Přesně 77 % uživatelů Copilotu pro Microsoft 365 říká, že by bez jejich digitálního parťáka už nechtěli pracovat. A dokonce 30 % z nich považuje přístup k Copilotu za klíčový při výběru zaměstnavatele. AI pomocníci se tak stávají magnetem pro talentované pracovníky.


TIP: Jak vypadá AI pomocník pro práci HR? Co třeba Copilot pro Viva Goals, který z dokumentu se strategií firmy naplánuje cíle pro klíčové role v celé organizaci.


Splácíme digitální dluh a dotahujeme


Díky AI asistentům si uživatelé připisují na konto 1,2 hodiny času týdně navíc. Úkoly, které dříve působily jako Sisýfova práce, nyní zvládají s lehkostí. AI jim krátí „digitální dluh“, uvolňujíc jim prostor pro tvůrčí a smysluplnou práci.


TIP: Můžete díky vyšší produktivitě uspořit „headcount“ nebo můžete také v pátek odjet na víkend o nějakou tu hodinku dřív.


Zdroj: Microsoft Work Trend Index, listopad 2024.


OBSAHU SETKÁNÍ


Obsah setkání jsme pro Vás umístili do prostředí LinkedIn a seznámit se s ním můžete na tomto odkaze:




219 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page