top of page

Využijte Vivu od Microsoftu ke zlepšení vašeho HR

Víte, že Vivu již možná máte zaplacenou v rámci služeb Microsoft 365? Řízení employee experience pomocí dat nebylo nikdy snazší. Proč ještě nevyužíváte službu, která zaměstnancům, manažerům a top managementu umí poskytnou doposud nemyslitelné přínosy pro wellbeing, flexibilní práci, nižší fluktuaci, rozvoj, řízení výkonu a další? Všechny tyto přínosy si popíšeme níže.

Řídit flexibilní práci


Na základě dat rozhodujete, kterou část firmy můžete nechat pracovat z domova. Také víte, kdy potřebujete zaměstnance dostat zpět do kanceláře ještě před tím, než Vám začne klesat produktivita nebo riziko vyhoření zaměstnanců naroste na nebezpečnou úroveň.


Zlepšovat wellbeing


Můžete zredukovat nepopulární průzkumy, které se opakovaně ptají na názory zaměstnanců. Místo průzkumů využíváte bohatá data o změnách skutečného chování v organizaci. Na základě odborných doporučení (např. od Harvard Business Review) máte po ruce aktuální seznam ověřených akcí, které vedou k lepšímu wellbeingu zaměstnanců.


Snížit fluktuaci


Místo pracného náboru zaměstnanců, kteří dali výpověď, budete pracovat s predikcemi na základě dat. Ještě před nečekaným odchodem budete totiž vědět, ve které části organizace Vám hrozí největší odchodovost a absenterie.

Oživit firemní komunikaci, jak to znáte z Instagramu


Místo málo populárních forem komunikace začnete využívat způsoby, které bude milovat zejména mladá generace, protože je denně využívá v soukromém životě na sociálních sítích. Do firemního prostředí MS Teams dostanete například „Stories“. Přitom máte zajištěno nejvyšší zabezpečení práce s daty i osobními údaji zaměstnanců.


Inovuje řízení výkonu


Pokud se Váš byznys rychle rozvíjí, tak klasický systém s ročním a pololetním cyklem hodnocení už nemusí stačit. Možná se z něj dokonce stalo povinné „cvičení“, které štve mnoho zaměstnanců i manažerů. Místo toho můžete přejít na moderní koncept OKR, který podporuje agilní řízení, vtahuje zaměstnance, kteří pak více přispívají k dosahování hlavních cílů společnosti.


Jak tuto službu Microsoftu využít a co udělat nejdříve?


Setkali jste s některým z výše popsaných úkolů a váháte, jak začít? Pak si jen ověřte, zda máte nárok na podporu zdarma.


prve některé ze služeb Viva již máte obsažené ve Vaše předplatném Microsoft 365 a stačí, aby je globální administrátor a MS Teams administrátor zapnuli a nastavil podle Vašich požadavků.


Současně si ověřte nárok na odborný workshop pro vedení HR a jeho financování od Microsoftu. Výstupem takového workshopu jsou ty firemní priority, které můžete podporovat službami Microsoft Viva a jednoduchý plán akčních kroků, jak začít.



287 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page