top of page

Jaká je současná kondice českého HR?

Dne 11.11. 2022 proběhlo slavnostní vyhlášení výsledků People & Culture Barometeru. Akce s názvem Future of HR se uskutečnila v prostorách pražského sídla společnosti Microsoft. Slavnostním vyvrcholením celé události bylo vyhlášení tří společností, které se umístily v rámci průzkumu na příčkách vítězů v oblasti wellbeingu.



People & Culture Barometer je celostátní dotazníkové šetření, jehož výstupem je souhrnná zpráva objektivně popisující výsledky měření úrovně HR procesů a kvalitu firemní kultury – od náboru až po odchod zaměstnanců – v České republice. Kromě individuálního hodnocení přináší také srovnání s trhem a identifikuje nejsilnější a nejslabší místa HR dané společnosti.



Účastníci tohoto průzkumu získají vlastní report s přehledem svých silných stránek a příležitostí pro vylepšení v těch HR procesech, kde ztrácí vůči konkurenci. Výsledek je vyjádřen v jednoduchém grafu, kterému top management rychle porozumí.


Levý graf znázorňuje celkový výsledek People & Culture Barometeru v ČR.





Podle časopisu Forbes ukazuje průzkum Future Workplace, že 68 % seniorních HR manažerů (z čehož 40 % jsou ředitelé HR) označilo wellbeing za prioritu číslo jedna. Proto je také wellbeing jedním z témat, které People & Culture Barometer podrobně analyzuje. Společnost Conectio se tak v loňském roce rozhodla zařadit měření kvality procesu wellbeingu do People & Culture Barometeru.


Dne 11. 11. 2022 byly na akci Future of HR v prostorách českého sídla společnosti Microsoft v Praze slavnostně vyhlášeny výsledky průzkumu People & Culture Barometer. Nejlépe si podle průzkumu vedla společnost GasNet, s.r.o., která se stala pomyslným celkovým vítězem. V oblasti wellbeingu se nejlépe umístily společnosti GasNet, s.r.o., ZF Automotive Czech s.r.o. a organizace Člověk v tísni, o.p.s.


(zleva: Martina Šmidochová, Partner, Conectio; Helena Steinerová, Senior Manager, Recruitment, Development & Employer Branding, Gasnet; Petr Pěčka, HR Specialist & Digital Ambassador, Gasnet; Roman Šuk, Partner, Conectio)

(zleva: Roman Šuk, Partner, Conectio; Pavla Kluzáková, Head of Central HR Department, Člověk v tísni; Martina Šmidochová, Partner, Conectio)


Komplementárním nástrojem, rovněž umožňujícím měřit a řídit wellbeing zaměstnanců, jsou služby Microsoft Viva – součást MS Teams.


Nástroje Microsoft Viva mimo jiné poskytují analytika identifikující riziko vyhoření, příležitost pro změnu manažerského řízení v organizaci nebo plánování času a kanceláří pro hybridní provoz.


Další informace o People & Culture Barometeru najdete na www.conectio.eu/barometer.

75 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page