top of page

Efektivní vzdělávání manažerů formou videoher

Chcete svou organizaci připravit na budoucnost?

Podporujete manažery v jejich rozvoji moderními metodami?

Chcete experimentovat v bezpečném prostředí, učit se jeden od druhého nebo zažít dopad svých vlastních rozhodnutí?

Odpovědí na tyto otázky je GAMIFIKACE.


Co je gamifikace?


Jednoduše řečeno, definicí gamifikace je použití prvků herního designu a herních principů v neherních situacích. Například herní principy a témata, jako je získávání virtuálních „bodů“ nebo jiné měny a dokončování řady úkolů nebo aktivit pro postup na další úroveň. Ty všechny mohou být použity v jiných situacích, než je hraní, aby manažerovi poskytly zábavu a stimulaci.

Gamifikaci lze také definovat jako soubor činností a procesů k řešení problémů pomocí vlastností herních prvků. Tento způsob vzdělávání je novodobým trendem, který se řadí mezi „TOP 10 must have“ nástrojů pro manažerské vzdělávání a je řešením pro interaktivní a inspirativní učení.


Zkušenosti jako nejlepší forma učení


Věříme, že lidé se nejlépe učí zkušenostmi a odvahou experimentovat. Proto je v naší hře dostatek prostoru k procvičování nových znalostí, dovedností a přístupů. Nabízíme interaktivní metody, které odpovídají kontextu a vzdělávacím preferencím vašich lidí. To vede k cenným zkušenostem, konkrétním poznatkům a postřehům, které lze okamžitě použít v pracovních postupech.

Manažeři, kteří se účastní interaktivních aktivit, se lépe učí koncepty, uchovávají si je déle a aplikují je efektivněji v jiných kontextech než manažeři, kteří zažívají pasivní výukové návrhy.

Naše hry poskytují efekt, zábavu a trvalé výsledky. Tyto hry jsou využívané k proškolování manažerů od středně malých týmů po největší nadnárodní společnosti. Vaši manažeři vystoupí ze své komfortní zóny v inspirativním a bezpečném prostředí, kde se lépe poznají. Tím přímo přispějí k úspěchu organizace.


Conectio je výjimečné tím, že nabízí nástroj, díky kterému se Vaše firma přiblíží k požadovanému cíli zábavným a inovativním způsobem.


Proč hrát videohry namísto běžného školení?


On-boarding Nikdo už nepoužívá manuály! Pomozte lidem zvyknout si na váš systém pomocí pěkného tutoriálu nebo jemného úvodu do toho, jak vše funguje.

Okamžitá zpětná vazba

Všichni zaměstnanci potřebují určitý druh měření pokroku nebo zpětné vazby.

Soutěž s ostatními

Soutěživost mezi hráči vede k vyšší aktivitě a efektivitě školení.

Žebříček pořadí

Pořadí účastníků je jedním z nejdůležitějších elementů gamifikace, který povzbuzuje pozitivní rivalitu napříč týmem, díky čemuž dochází k hlubšímu ponoření do hry.

Odznaky a body za úspěchy

Dalším velmi důležitým elementem je odměňování. Sbíráním bodů, které následně vede k udělování odznaků, se zvyšuje motivace hráče.


Hlavní benefity využívání videoher ve vzdělávání


Díky výše zmíněným prvkům, které gamifikace přináší oproti běžné formě školení a

vzdělávání, je vzdělávání s gamifikačními prvky efektivnější. Níže jsou popsané hlavní benefity využívání gamifikace ve firemním vzdělávání.

Zvýšení motivace

Prostřednictvím stanovených cílů, kterých je dosahováno za pomoci odměňování, se zvyšuje motivace zaměstnanců. Zároveň dochází o k prokazatelnému zlepšení produktivity napříč společností.

Zlepšení komunikace

Díky výsledkům, které získáte ze hry, máte v ruce klíč k efektivní zpětné vazbě.

Vtažení do dění ve společnosti a angažovanost

Gamifikované systémy rozvíjí pocit závazků vůči společnosti. Soutěživost mezi jednotlivými hráči a žebříček pořadí dává pocit sounáležitosti se svým týmem. Hry pomáhají udržet si uživatele tím, že je povzbuzují, aby pokračovali ve hře a získali více bodů.

Přístup zaměstnanců

Atmosféra v herním prostředí je uvolněnější a pokud jde o neúspěch, studenti to mohou jednoduše zkusit znovu. Hry dávají hráčům pocit, že mají na starosti svou vlastní cestu učení.

Zlepšení dovedností

Využitím gamifikace ve vzdělávání si hráč osvojí dosavadní znalosti a díky interaktivnímu prostředí a možnosti simulace rozvine své dovednosti například v oblasti: komunikace, vedení, vyjednávání, zvládání stresu, motivace, a další.


Závěr


Využití videoher ve vzdělávání funguje, protože spouští skutečné a silné lidské emoce, jako je štěstí, soutěživost, vzrušení a úspěch. Společnosti a organizace po celém světě používají gamifikaci a dosahují úžasných výsledků. Gamifikace může zkrátit cyklus zpětné vazby a poskytnout manažerům způsoby, jak zhodnotit své vlastní schopnosti a vytvořit prostředí, ve kterém je odměňováno úsilí a výsledek, nikoli mistrovství.



Zdroje





71 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page