top of page

Kdy využít Recruitment outsourcing?

Ne každá firma má vždy prostor si ze svých kapacit zajistit proces náboru nových zaměstnanců. V takových případech je jedním z možných řešení právě outsourcing.



O co vůbec jde, když se řekne recruitment outsourcing?


Jedná se o proces, kdy dáte zodpovědnost za výběr a nábor zaměstnanců do rukou jiné společnosti, která je na tyto případy přesně připravená. Můžete takto třeba do našich rukou svěřit celý proces náboru od začátku do konce, nebo naopak předat jen některé fáze a o zbytek se stále starat samostatně.


Výhodou outsourcingu je jeho flexibilita a možnost zavedení dlouhodobé spolupráce, která vede k optimalizaci a postupnému vylepšování celého náborového procesu. Díky profesionálnímu přístupu ke kandidátům ze strany zpracovávající společnosti navíc můžete zvýšit image vaší společnosti na trhu, a to jak v pohledu uchazečů, tak ostatních společností.

Kdy je outsourcing vhodný

V jakých případech dává smysl popřemýšlet o outsourcingu recruitmentu?

  • V momentě, kdy se u vás potřeba náboru zvyšuje nepravidelně, nárazově a nepředvídatelně, např. dle projektů.

  • Nechcete platit agenturám vysoké částky za obsazení jednotlivých pozic.

  • Chcete mít náklady za nábor zaměstnanců plně pod palcem.

  • Není pro vás možné nebo nechcete držet vlastní celé oddělení starající se o recruitment.

Samozřejmě se může stát, že nespadáte do některé z těchto kategorií – outsourcing může být přínosný i v nespočtu dalších případů.

Jak outsourcing probíhá

Už máme ujasněno, co outsourcing náboru znamená a v jakých případech je výhodný – jak ale tento proces vypadá v praxi?


Náborový proces kompletně přebereme – jednoduše řečeno to již nebude vaše starost. To uleví vašim kapacitám a budete se tak moct na 100 % věnovat svému primárnímu byznysu. Zároveň tak na celém procesu náboru ušetříte finanční prostředky – během outsourcingu platíte jen skutečný čas, který u vás konzultant odpracuje. Konzultanti, recruiteři a sourcing specialisté navíc využívají moderní náborové techniky, díky nimž lépe zacílite na ty nejlepší kandidáty pro vaše pozice.


Na závěr


Suma sumárum je outsourcing recruitmentu výhodnou službou na bázi delegování náborového procesu, díky které získáte více prostoru pracovat přímo na vizi své společnosti. Experti z Conectio mají dlouholeté zkušenosti z náboru, jsou profesionály na jednotlivé tržní oblasti, a během spolupráce naslouchají vašim potřebám, které promítají do náborového procesu.


Pokud vás outsourcing recruitmentu zaujal, tak se podívejte na naše Case Study Studia Barrandov a pak napište Veronice Bojdové na veronika.bojdova@conectio.eu.

27 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page