top of page

Jak servírovat zpětnou vazbu inovativně?

Základní stavební kámen každé úspěšné spolupráce – podávání feedbacku. Na první pohled možná triviální záležitost, ale ve skutečnosti může být obtížné odhalit, když zpětná vazba v týmu drhne. Své schopnosti podávat zpětnou vazbu mohou vaši zaměstnanci otestovat zábavnou formou: pomocí školení prostřednictvím videoher. Vy máte teď příležitost si tento netradiční zážitek vyzkoušet na vlastní kůži. 



Feedback – měli bychom se jím vůbec zabývat?


Podávání feedbacku je důležitá dovednost, která umožňuje zlepšovat výkon, motivovat, učit se a řešit konflikty. Mělo by být pravidelné, konstruktivní, specifické a upřímné. Podávání feedbacku není jen o tom, co říkáme, ale také o tom, jak to říkáme, kdy to říkáme a komu to říkáme. Vlastně je to tak trochu umění, které se dá naučit a zdokonalovat. 


Efektivní zpětná vazba má mnoho výhod, jak pro toho, kdo ji podává, tak pro toho, kdo ji přijímá. Mezi pozitivní aspekty patří zvyšování důvěry, spolupráce a soudržnosti v týmu. Jedná se proto o klíčový faktor pro dosažení cílů a úspěchů. Podávání zpětné vazby je investice do budoucnosti.


Proč do feedbacku zapojit videohry?


Na trhu se v poslední době ukazuje trend inovativních školení, a to s využitím videoher. Tento způsob je jednoduše měřitelný na efektivitu učení a z průzkumů vychází velmi pozitivní ohlasy. 99 % absolventů hry zlepšuje své dovednosti, 98 % absolventů tyto dovednosti využilo v praxi a 94,7 % účastníků by školení pomocí videoher doporučilo.





Hra AQUA – zábavný způsob procvičování podávání feedbacku


Budete hrát za Ginu, která dostane za úkol vyřešit sucho za pomocí výstavby studny. V rámci hry se naučíte poskytovat zpětnou vazbu v různých situacích. Dokončení hry trvá kolem hodiny. Tady se můžete podívat na krátkou ukázku ze hry: 



Důkladněji si však hru ukážeme na naší nadcházející události, Jak na zpětnou vazbu pomocí videoher, 19. dubna od 10:00 v Hospodářské komoře ČR. Účastí na události získáte licenci jako dárek, tak si zajistěte místo, kapacita se plní: 



57 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page