top of page

Ako zistíte, čo ovplyvnilo výsledky Vašej „Engagement Survey“?

Predstavte si, že ste HR manažér, ktorý práve dostal správu, v ktorej sa píše: "Výsledky najnovšej Engagement Survey potvrdili, že niektorí zamestnanci sa domnievajú, že nemajú dostatok právomocí na to, aby mohli vykonávať svoju prácu."



Prečo práve Viva Insights?


Aby ste túto nežiaducu situáciu napravili, rozhodnete sa zistiť príčiny. V programe Viva Insights sa ponoríte do prehľadu pre celú organizáciu. Tie vám umožnia podrobnejšie pochopiť vzťahy medzi manažérmi a zamestnancami a zároveň vám ponúknu konkrétne kroky, ako dosiahnuť vyššiu efektivitu riadenia vo vašej organizácii.


Nasledujúce kroky opísané nižšie sú praktickým návodom, ako zabezpečiť, aby sa úloha z úvodu tohto príspevku dala splniť rýchlo, jednoducho a na základe dát.


Začíname


Presuniete sa do Microsoft Teams, otvoríte Viva Insights a pohľad "Moja organizácia". Prejdete do sekcie štatistík, konkrétne vyberiete výstup "Develop Effective Managers". Potom kliknete na "Promote coaching and development" a zobrazí sa vám "See your insight". Nakoniec vyberiete možnosť " Explore the stats ".


Od tohto bodu budete môcť vybrať požadovaný časový horizont a zobraziť údaje týkajúce sa efektívnosti manažéra. Pomocou filtrov môžete vybrať údaje napríklad za posledné 3 mesiace a pohľad na konkrétne skupiny v rámci organizácie.


Čo vidíte?


Stĺpcový graf "Meeting hours with direct manager" okrem iného ukazuje, že napríklad v prípade Sales divízie je jej manažér osobne prítomný na viac ako polovici stretnutí, vyjadrené v čistom reálnom čase.


Táto skutočnosť poukazuje na nadpriemernú časovú angažovanosť manažéra, čo zároveň predstavuje príležitosť na zlepšenie procesu delegovania úloh na podriadených. V uvoľnenom čase sa manažér môže sústrediť na iné strategické úlohy.


Z uvedených údajov je však možné okrem konkrétneho príkladu vyčítať oveľa viac.


Obrázok: Príklad alokácie času manažérov vo Viva Insights


Späť k úvodnej úlohe


Vráťme sa teraz k úlohe z úvodu: "Výsledky najnovšej Engagement survey potvrdili, že niektorí zamestnanci sa domnievajú, že nemajú dostatok právomocí na vykonávanie svojej práce".


Teraz viete, ako vám s touto úlohou môže pomôcť Viva Insights.



2 zobrazení
bottom of page