top of page

Gartner o „Future of Work“

80 % lídrov plánuje zásadné zmeny vo flexibilite práce. Manažment v takomto svete musí pochopiť, ako nové spôsoby práce ovplyvňujú obchodné výsledky. Vznikla disciplína, ktorá zlepšuje wellbeing, odolnosť a produktivitu zamestnancov na základe dát.




Priorita pre 42 % HR lídrov


Adaptácia na nové formy práce mení priority HR. Nedávne údaje spoločnosti Gartner (Gartner HR Priorities Survey, 2022) tvrdia, že 42 % HR lídrov v Európe považuje za svoju prioritu "Future of Work" a vyvíja stratégiu pre túto oblasť. Ale pozor, podľa toho istého zdroja polovica z nich, presne 49 %, narazila na to, že pre túto oblasť ešte ani nemajú vlastnú stratégiu.


Čo je " Stratégia pre Future of Work"


Namiesto polemiky sa radšej pozrime na definíciu Stratégie Future of Work.


Definícia:

Ide o súbor iniciatív zameraných na riešenie neistôt a dôsledkov budúcich udalostí, ktoré povedú k zmenám vo formách práce a v tom, ako, kedy a kde sa práca vykonáva, alebo dokonca čo sa za prácu považuje. Tieto zmeny môžu byť spôsobené internými alebo externými trendmi, ako sú nové technológie, zmeny na trhu alebo demografické zmeny.


Manažér zostáva v centre záujmu


Ako ukázala nedávna analýza viac ako 150 000 zamestnancov spoločnosti Microsoft, manažéri sú kľúčom k udržaniu fungujúcich tímov. S prechodom na hybridné formy spolupráce sa spoločnosti na celom svete spoliehajú na manažérov viac ako kedykoľvek predtým. Potrebujú manažérov, aby udržali zamestnancov zapojených do procesov vo firme, aby zároveň cítili podporu a prevzali zodpovednosť.


Riadenie sa nezaobíde bez merania


Pre "Future of Work" to platí dvojnásobne. Potrebujeme priebežná dáta, ktoré identifikujú napríklad zvyšujúce sa riziko vyhorenia, manažérske vzorce správania, ktoré znižujú alebo zvyšujú produktivitu, a ďalšie pohľady na kondíciu nových foriem práce.


V takomto prostredí nestačí urobiť raz ročne klasickú engagement survey alebo zamestnancov zahlcovať neustálymi prieskumami. Okrem toho je pri práci s osobnými údajmi pri takýchto meraniach nevyhnutné dodržiavať zásady bezpečnosti; výsledky meraní môžu byť veľmi citlivé.


Employee Experience Platform


Áno, toto je nová disciplína v oblasti nástrojov - Employee Experience Platform. Príkladom je Microsoft Viva. Toto je centrálne miesto, kde analyzujete dianie v práci z pohľadu zamestnanca, manažéra a top manažmentu.


Dozviete sa napríklad, ktoré skupiny manažérov dokážu pri zavádzaní zmien udržať svoje tímy v mentálnej pohode a dlhodobo sa vyhnúť riziku vyhorenia.


Odhalí, aké sú úspešné vzorce správania manažérov, na čo sa zamerať pri školeniach manažérov, aktivitách wellbeingu alebo dokonca diverzite a inklúzii (DEI).

ZISTIŤ VIAC O MICROSOFT VIVA


2 zobrazení
bottom of page