top of page

Cesta společnosti Deloitte

ke gamifikovanému onboardingu pro nové analytiky


V této digitální době, kdy společnosti povzbuzují zaměstnance, aby byli agilnější, není žádným překvapením, že zaměstnanci očekávají totéž od vzdělávacích a rozvojových organizací (L&D). Ti, co se chtějí vzdělávat, touží po flexibilitě v tom, kde a jak se učí. Obvykle vyhledávají příležitosti a zkušenosti, kde se aktivně zapojí. Ale co je potřeba k tomu, aby organizace přijala technologii a navrhla vzdělávací program pro tyto zvědavce?

Pro praxi Human Capital společnosti Deloitte to byla zombie apokalypsa.



Výzva k akci: LEADERSHIP


Před dvěma lety analýza L&D odhalila, že zatímco výdaje na přijetí nových analytiků do praxe Human Capital byly vysoké (ve srovnání s jinými kariérními úrovněmi), zpětná vazba na zkušenosti neprokázala zvýšení hodnoty programu. Tým neustále slýchal, že účastníci chtějí zkušenost, která jim umožní pracovat vlastním tempem a zaměřit se na tematické oblasti na základě jejich vlastních rozvojových potřeb. Tým L&D se tedy rozhodl navrhnout nákladově efektivnější a poutavější způsob, jak poskytovat tři celé dny obsahu ve třídě.



"Moderní studenti touží po flexibilitě v tom, kde a jak se učí, a vyhledávají zkušenosti, které je aktivně zapojí."


Ve spolupráci s obchodními partnery tým zvážil výhody a nevýhody několika možností a rozhodl, že plně digitální, gamifikované řešení, které – i když je z hlediska návrhu a vývoje náročnější na práci – přinese z dlouhodobého hlediska nejúčinnější výsledek.


Na základě podnětů z popkultury určili téma hry – zombie apokalypsu – a umístili účastníka do role hlavního protagonisty, jehož úlohou je najít lék a zachránit lidstvo tím, že se informovaně rozhodne, jak dokončit řadu výzev ve vlastním životě. tempo, digitální zážitek. Účelem hry s názvem „The Chosen Analyst“ je poskytnout školení v oblasti základních konzultačních dovedností – včetně PowerPointu, Excelu, profesionality a dalších – které byly dříve vyvíjeny prostřednictvím modulů ve třídě. Nově gamifikovaný přístup umožňuje analytikům pracovat svým vlastním tempem, spíše než je nutit do jednotné časové osy. Virtuální povaha programu má také další výhodu v tom, že výrazně zkracuje dobu "mimo trh" pro tyto profesionály.


Proces návrhu


Tým designérů svedl dohromady jednotlivce z celé organizace, včetně výukových designérů, grafiků, manažerů vzdělávacích programů a, což je důležité, stávajících analytiků v oddělení lidských zdrojů společnosti Deloitte. Úlohou stávajících analytiků bylo poskytnout pohled na realitu toho, jak jejich role fungovaly v kontextu projektu. Tento náhled umožnil týmu sekvenovat aktivity způsobem, který dává smysl a je realistický pro zkušenost analytika, přestože je zasazen do zombie apokalypsy.


Aby byla hra úspěšná, tým založil svůj design na dvou hlavních cílech: vyvinout působivý příběh a zajistit, aby činnosti byly bezproblémově integrovány do příběhu. Aby se tým návrhářů vypořádal s prvním cílem, uspořádal virtuální „table reads“, během kterého členové týmu procházeli celým příběhem jako jedna postava, aby identifikovali jakékoli nepříjemné frázování nebo nepřirozený jazyk a určili vhodný tón pro postavu.


Aby tým splnil druhý cíl, musel určit správnou velikost pro každou aktivitu, vyvážit principy mikroučení a potřebu poskytnout studentům dostatek obsahu ke splnění vzdělávacího cíle. Závěrečné aktivity zahrnovaly drag and drop, otázky s výběrem odpovědí a aktivity mimo hru, jako je analýza dat. Studenti dostali maximálně tři pokusy na správné dokončení každé aktivity, poté dostali správnou odpověď spolu s vysvětlením a pokyny k dalším zdrojům. Návrh také zahrnoval začátek a konec příběhu, což umožnilo modularizovat obsah, čímž bylo zajištěno, že studenti nemuseli dokončit celou hru v jeden čas. Na konci každého modulu studenti obdrželi kód, který byl použit k odemknutí dalšího modulu.


Po dokončení příběhu a aktivit byl herní design předán vývojářskému týmu. Každý modul prošel následujícím procesem návrhu:


  • Storyboard Design – design modulu na vysoké úrovni

  • Recenze a schválení scénáře

  • Alpha Design – bleskový vývoj modulu

  • Kontrola a schvalování zúčastněných stran Alpha

  • Gold Design – aktualizace modulu na základě hodnocení zainteresovaných stran Alpha

  • Zlaté přezkoumání a odhlášení zúčastněných stran


Když byl každý modul odhlášen, byl spolu s dalšími moduly zkontrolován, aby bylo zajištěno, že každý modul přirozeně přechází do dalšího.


Zatímco hra má být samostatným zážitkem, tým také vytvořil samostatnou platformu pro další podporu výkonu. To zahrnovalo další zdroje, které přímo podporovaly aktivitu nebo téma ve hře, nebo vývojářský obsah, který hru doplňoval a pomáhal studentům najít, kde získat další praxi v kterékoli z oblastí dovedností (např. průvodce zdroji, video tutoriály a další výukový software).



Spuštění a feedback


Hra byla spuštěna pro nastupující třídu analytiků Human Capital v červenci 2018 a obdržela převážně pozitivní zpětnou vazbu. Absolventi byli nadšeni, že zažili gamifikovaný vzdělávací přístup, a ocenili, že mají přístup k dalším zdrojům. Zatímco hra byla navržena tak, aby se řídila vlastním tempem, někteří účastníci hráli hru jako tým a poté se zapojili do diskusí a neformálního sdílení znalostí; tato forma sociálního učení dále zvýšila dopad programu.


Tým vedení Human Capital byl do hry představen prostřednictvím tříminutového traileru. Byli nadšeni z konceptu hry stejně jako z jejího obchodního dopadu – inovativní design a každoroční snížení nákladů na přijetí analytiků.


A vše, co analytici museli udělat, bylo zachránit svět…




Autoři Melissa Schnure, Andrés Peters a Katharine Suettinger

Melissa Schnure je manažerka L&D zajišťující Human Capital společnosti Deloitte Consulting. Andrés Peters je manažer L&D zajišťující praxi společnosti Deloitte pro vládní a veřejné služby. Katharine Suettinger je vedoucí vývojářkou, která zajišťuje postupy Human Capital společnosti Deloitte Consulting.

51 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page