top of page

O gamifikaci a manažerech s Janou

Přepisujeme rozhovor s Janou Chaloupkovou. Vyšel v měsíčníku HR forum. Zabývá se využitím gamifikace při získávání manažerských zkušeností.

Jak souvisí gamifikace s manažerskými zkušenostmi?

Moderní zaměstnavatelé připravují své manažery na to, aby provedli své týmy nečekanými změnami.

U manažerů, kteří jsou z generace mileniálů je navíc příznačné to, že se učí jinak, jsou náročnější a komunikují jinými prostředky.

Právě digitální gamifikace dodá to, nač mileniálové „slyší“ – experimentální vzdělávání s podporou seriózních videoher. Gamifikace oživuje školení a stává se důležitým „kořením“ manažerského vzdělávání.

Máte konkrétní příklad?

Příkladem je dobrodružná videohra PACIFIC. Její účastník se musí společně se svým týmem dostat z pustého ostrova, na kterém ztroskotali. Schopnost vést a motivovat svůj tým určuje šanci na přežití.

Hra probíhá formou simulace ve špičkovém vizuálním zpracování. Manažeři řeší různé situace a využívají své dovednosti v delegování, poskytování zpětné vazby, oceňování, hodnocení výkonu nebo řešení konfliktů v týmu.

V čem se nejvíce liší od klasického vzdělávání?

Představte si, že musíte současně školit manažery, kteří jsou různí rodilí mluvčí. Část preferuje češtinu, jiní angličtinu, či němčinu, a přitom mají rozličné zkušenosti.

Navíc si představte, že vaši manažeři sedí v různých zemích a mají omezený rozpočet na cestování.

Jak to vyřešíte klasicky? S Pacifikem je to hračka.

Máte Pacific odzkoušený v praxi?

Již přes 300 tisíc zaměstnanců z celého světa využilo platformu, na které Pacific běží. Z nich 93 % svou zkušenost doporučuje ostatním.

Pacific je k dispozici ve 12 jazycích, včetně češtiny.

92 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page