top of page

Manažerské vzdělávání, které baví mileniály

Časopis HR forum zveřejnil krátký rozhovor s Martinou Šmidochovou. Hlavními tématy jsou mileniálové, gamifikace a audit inovativnosti

HR procesů. Témata si přiblížíme na příkladech.

Proč tolik pozornosti "mileniálům"?

Někteří zaměstnavatelé věnují mileniálům speciální péči, protože si ověřili, že potřebují vycházet vstříc inovacím, které mladí lidé vyžadují. Podle průzkumů 74% mileniálů je přesvědčeno, že moderní technologie jim usnadňují život a 65% hraje hry. Skvěle ovládají moderní technologie. „Narodili" se s herní konzolí v ruce, poslouchají hudbu on-line, přátelství navazují na sociálních sítích a používají mobily poslední generace.

  • Příklad 9 tipů pro řízení mileniálů ZDE .

Co je TOP EMPLOYER?

TOP EMPLOYER je mezinárodní organizace, která se zaměřuje na inovativnost HR procesů ve velkých organizacích. TOP EMPLOYER zajišťuje certifikovaný audit HR procesů a vyhlašuje firmy s nejvyšší kvalitou. Martině se podařilo nastavit u jednoho klienta HR procesy takovým způsobem, že v České republice klient získal v auditu první místo. Inovace v HR procesech má pozitivní dopad na práci s mileniály.

Příklad konceptu manažerské akademie

Přicházející generace dokáže rychle a efektivně komunikovat a to může být pro firmy velkou příležitostí. Významě pomáhají moderní trendy a proaktivní přístup nejvyššího vedení a schopnost vtáhnout manažery do firemního dění. V této skupině manažerů roste podíl mladé generace a proto se inovují také formy vdělávání manažerů. Jedině tak může být využívání inovací úspěšné.

  • Příklad manažerské akademie s moderními prvky ZDE .

Jak využít gamifikaci ve vzdělávání?

Koncept gamifikace přináší to, nač právě mileniálové „slyší“ – experimentální vzdělávání formou gamifikace a videoher. Simulace, příběh a špičkové vizuální zpracování. Běžná školení jsou často passé, a to nejen pro mileniály. Prvek soutěživosti vtáhne do vzdělávání zaměstnance a manažery všech věkových skupin a povzbudí neformální komunikaci v týmech. Lidé „žijí“ příběhem a hovoří o zážitcích i dlouho po školení, což pozitivně ovlivňuje brand zaměstnavatele.

  • Průvodce přípravou manažerského vzdělávání postaveném na gamifikaci ZDE .

Jak pracujete s manažery "mileniály" dnes Vy?

 
221 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page